Hoppa till huvudinnehållet

DIF:s skytteligaetta fortsätter karriären i konkurrentlag

Publicerad:
Sara Sandberg.
Sara Sandberg. Foto: Tomas Nilsson

Det är klart med ny klubbadress för Sara Sandberg som den gångna säsongen vann den interna skytteligan i Degerfors IF.

Hon fortsätter karriären hos seriekonkurrenten Enskede IK.

Sara Sandberg bor numera i Stockholm där hon studerar.

Det gjorde att det inte var möjligt med någon fortsättning i DIF.

Hon sade i samband med ”avskedsintervjun” att division 1 var den bästa nivån även fortsättningsvis för hennes del med tanke på studierna.

Nu bekräftar DIF:s tränare och sportchef Petter Toivonen att den vassa anfallaren fortsätter karriären just i division 1, i Enskede IK som kom sexa i division 1 mellersta den gångna säsongen – placeringen framför Degerfors.

Sara Sandberg, till vänster, i DM-matchen hemma mot RIK Karlskoga i somras.
Sara Sandberg, till vänster, i DM-matchen hemma mot RIK Karlskoga i somras. Foto: Tomas Nilsson

På 23 seriematcher gjorde Sara Sandberg 17 mål för DIF under 2023. Det placerade henne fyra i seriens skytteliga som vanns av Boo-spelaren Tuva Ölvestad med 20 ”baljor”.

Sara Sandberg vann med tydlig marginal DIF:s interna skytteliga där Jessica Edvardsson slutade tvåa med elva mål och Elin Lindbäck trea med fem.

DIF nobbar uppflyttning – Toivonen: ”Varken spelare eller ekonomi för det”Degerfors främsta målgörare lämnar klubben: ”Haft det hur bra som helst”Alla målgörare för Degerfors IF och RIK Karlskoga i division 1

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF DamFotbollSara Sandberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.