Hoppa till huvudinnehållet

BIK Karlskoga J20 vann toppmötet mot Valbo J20

Publicerad:
BIK Karlskoga J20 vann mot Valbo HC
BIK Karlskoga J20 vann mot Valbo HC

BIK Karlskoga J20 besegrade Valbo J20 hemma i den tidiga seriefinalen med 5-3 (2-2, 3-0, 0-1) i J20 Region väst herr i ishockey på lördagen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. BIK Karlskoga J20 är i fortsatt serieledning, och Valbo J20 på andra plats. 13 poäng skiljer nu lagen åt.

BIK Karlskoga J20:s tränare Marcus Kull kommenterade matchen:

– En väl genomförd match av oss mot ett bra motståndarlag, trots flertalet av tongivande spelare på frånvarolistan så tycker jag vårt spel såg väldigt bra ut, jag är framför allt väldigt nöjd med spelet utan pucken idag där vi lägger ner ett otroligt stort jobb och håller ihop laget på ett bra sätt och därigenom kunde straffa Valbo på deras misstag. Extra plus idag till Erasts Nazarenko som tog ett stort ansvar och spelade med två stycken J18 grabbar och den linan fungerade mycket bra.

Därmed har BIK Karlskoga J20 vunnit tio matcher i rad i J20 Region väst herr.

BIK Karlskoga J20 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.54 slog Rasmus Larsson till assisterad av Carl Lindskog och Molle Karlsson.

Valbo J20 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.57 slog Melker Bergström till framspelad av Noah Högström och Oscar Bylund.

Valbo J20 tog också ledningen efter 12.58, när Melker Bergström återigen hittade rätt på pass av Harry Svedlund och Noah Högström.

BIK Karlskoga J20 kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden genom William Bengtsson framspelad av Erasts Nazarenko och Hannes Edvinsson.

BIK Karlskoga J20 spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Melvin Joona, Lukas Graff och Douglas Sättermann. Valbo J20 reducerade till 5-3 med 1.52 kvar att spela genom Olle Tägt assisterad av Robin Lundh och Alex Sahlberg. Mer än så blev det dock inte för Valbo J20.

I nästa omgång har BIK Karlskoga J20 Malung hemma i Nobelhallen, lördag 25 november 12.00.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IshockeyJ20 Region västNobelhallenValbo HC

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.