Hoppa till huvudinnehållet

KSK förstärker med mittfältare från KB: ”Håller en väldigt bra nivå”

Publicerad:

19-årige mittfältaren Zacke Lundqvist förstärker division 4-laget Karlskoga SK.

Han tar steget från KB Karlskoga, där han både spelat med A-laget i division 3 och varit kapten för B-laget i division 5 den senaste säsongen.

I A-laget stod han för nio starter och fyra inhopp under året.

Lundqvist har KB som moderklubb men har också spelat i Degerfors P04-lag.

”Trygg med boll”

KSK:s tränare Marcus Puranen säger så här om nyförvärvet:

– En spelare som man hade koll på redan förra året. Han fick inte spela jättemycket i A-laget i KB och fick inte riktigt chansen. Men i division 5 gjorde han det otroligt bra. Man har sett redan på träning att han håller en väldigt bra nivå. Precis en sådan spelare vi vill ha i truppen. Ung spelare som har väldigt mycket kvalitet med, och är trygg med, boll. Vi är riktigt nöjda.

KB Karlskoga ramlade den gångna säsongen ur division 3 som nykomlingslag.

För KSK handlade det om andra året i division 4. Under lagets första säsong i fyran behövdes kval för att säkra nytt kontrakt. Under 2023 klarade sig KSK kvar utan kval, via en niondeplats. Det var fyra poäng ner till kval.

Han blir ny tränare i Karlskoga SK: ”Roligt med en ny utmaning”Karlskoga SK förstärker tränarstaben: ”Känns riktigt bra”LISTA: Alla målgörare i Karlskoga SK – han blev lagets interna skyttekung

Artikeltaggar

FotbollKarlskoga SKKB KarlskogaMarcus PuranenZacke Lundqvist

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.