Hoppa till huvudinnehållet

BIK-löfte debuterade i högsta ligan samtidigt som laget vann seriefinal

Publicerad:

Under lördagen vann BIK Karlskogas J20-lag seriefinalen i den regionala serien mot Valbo. Samtidigt fick William Campbell debutera i högsta serien.

Han är den här helgen, för två matcher, utlånad till Örebros J20-lag.

Under lördagen fanns han med i Örebros lag när det blev förlust borta mot Växjö, som vann med 7–3.

Trots förlusten noterades Campbell för +1 när det gäller mål som spelaren är inne på framåt respektive bakåt med lika många man på isen.

Edwin Sandahl har varit utlånad till Örebro stora delar av säsongen, bortsett från två matcher som han spelat med BIK. Han svarade för en målgivande passning mot Växjö.

Under söndagen spelade Örebro mot Frölunda, som vann med 4–3.

Att BIK lånar ut spelare trots att det är seriefinal beror på att greppet om förstaplatsen redan är mycket fast, och att det som framför allt gäller för Karlskogalaget är avslutningen på säsongen. Då är siktet inställt på att ta sig upp på högsta nivån, den nationella; den där bland andra Örebro spelar.

Inför de matcher som kommer avgöra BIK:s ”öde” framåt våren räknar BIK-ledningen med att spelarna ska ha nytta av matchningen mot bättre motstånd tidigare under säsongen.

Marcus Kull.
Marcus Kull. Foto: Tomas Nilsson

– Vi har fler spelare ”ute” den här helgen, berättar BIK:s J20-tränare Marcus Kull.

– Linus Edström och Carl Lindskog, som fanns med i Lindlöven redan i onsdags, spelar med Lindesbergslaget även under söndagen. Samtidigt har vi Melvin Elofsson utlånad till Forshaga, fortsätter Kull.

Det handlar då om två lag i västra hockeyettan.

Lindlöven spelar hemma mot Mariestad medan Forshaga gästar Falun.

BIK Karlskoga J20 vann toppmötet mot Valbo J20

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20Carl LindskogEdwin SandahlIshockeyLinus EdströmMarcus KullWilliam Campbell

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.