Hoppa till huvudinnehållet

Man dömd för rattfylleri – skulle ”felsöka” bilen

Publicerad:
En man i Karlskoga kontrollerades för rattfylleri. Arkivbild.
En man i Karlskoga kontrollerades för rattfylleri. Arkivbild. Foto: Kajsa Juslin

Det var en natt i början av maj som en man i 35-årsåldern körde bil i drygt 400 meter och stoppades av polis. Han blev sedan misstänkt och åtalad för rattfylleri.

Mannen har uppgett att han druckit folköl under dagen. Efter midnatt bestämde han sig för att köra sin bil för att ”prova felkoder som visat sig”. Han kände sig inte påverkad när han började köra.

Mannen körde upp till 400 meter och körde samtidigt om en polisbil. Enligt mannen var polisbilen felparkerad och körde ”extremt sakta” innan patrullen stoppade honom.

Polisen konstaterade att mannen hade 0,7 promille alkohol i kroppen.

”Alla möjliga tjänstefel”

Mannen har erkänt att han kört bil med den alkoholmängden i kroppen, men tycker att polisen gjorde ”alla möjliga tjänstefel” i samband med kontrollen. Han nekar därför till brott, eftersom han menar att ”bevisningen tillkommit på ett oriktigt sätt.”.

Tingsrätten menar att ”de obegripliga påståenden” om polisen inte kan frita den åtalade mannen från ansvar. Rätten har dömt mannen till 80 dagsböter på totalt 6 400 kronor för rattfylleri.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättDagsböterKarlskogaRattfylleri

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.