Hoppa till huvudinnehållet

”Joppa” Andersson började i kväll träna med Strömtorps IK

Publicerad:
Jakob ”Joppa” Andersson, till vänster, i samband med den allsvenska match som han spelat: hösten 2021 när Degerfors IF mötte AIK och han fick hoppa in.
Jakob ”Joppa” Andersson, till vänster, i samband med den allsvenska match som han spelat: hösten 2021 när Degerfors IF mötte AIK och han fick hoppa in. Foto: FREDRIK KARLSSON

Mittfältaren Jakob ”Joppa” Andersson började på måndagskvällen träna med Strömtorps IK.

– Det är ett bra sätt för hans del att komma igång igen efter skadeproblem. Samtidigt hoppas vi få använda honom i någon match under våren innan han går vidare till en klubb på högre nivå, säger SIK-tränaren Niclas Mendritzki.

Karlskogakillen Andersson kom fram som en ung och lovande spelare i Degerfors IF, där han nådde A-truppen och till och med fick göra ett inhopp i allsvenskan.

Inför den nyss avslutade säsongen, efter en höst i division 5-laget Woody’s FC från Karlskoga, tog han steget över till Norrby IF i division 1.

Det blev bara några träningsmatcher i Boråsklubben innan Andersson drabbades av en korsbandsskada.

– Han ska, enligt den prognos som han fått, vara fullt återställd i januari–februari men kan redan nu vara med på många delar av träningarna, berättar Mendritzki.

– Det viktigaste nu är att vi kan hjälpa honom att komma igång för att han längre fram ska kunna återvända till den nivå där han hör hemma, fortsätter SIK-tränaren.

Mendritzki hoppas att Andersson vill komma igång med matchspel i Strömtorp, vilket i så fall skulle bli en fin förstärkning för Degerforslaget i division 3.

När Mendritzki var tränare för Degerfors IF:s P17-lag spelade Andersson där.

– Han är både spelintelligent och kraftfull. En spelare med låg tyngdpunkt som det är svårt att plocka bollen av. Dessutom är han en bra avslutare, kommenterar SIK-tränaren.

Jakob ”Joppa” Andersson
Jakob ”Joppa” Andersson Foto: PELLE BÖRJESSON

Som vi avslöjade redan förra veckan är de här fyra spelarna aktuella för Strömtorp:

  • Filip Thorén från IF Karlstad – med förflutet i Degerfors IF:s akademi.
  • Asaad Al-Makasseessi från KB Karlskoga.
  • David Malmh och William Österdahl från Degerfors IF:s akademi.

De tre förstnämnda har redan provtränat med SIK.

– Österdahl ska komma på onsdag när vi tränar nästa gång, säger Mendritzki.

SIK kommer den gångna säsongen från en tredjeplacering i sin division 3-serie.

Spelarna som är aktuella och intressanta för Strömtorp – fler namn på gångStrömtorp kan få många nya motståndare: ”Mycket inspirerande”Han lämnar Strömtorp för Woody’s: ”En större roll sportsligt”LISTA: Alla spelarna som ligger bakom Strömtorps bästa säsong på 17 årTidigare Degerforsspelaren lämnar NorrbyJakob ”Joppa” Andersson klar för ny klubb: ”Riktigt taggad”

Artikeltaggar

FotbollJakob AnderssonNiclas MendritzkiStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.