Hoppa till huvudinnehållet

Vill ha hjälp med identifiering av personer från Sveaparken

Publicerad:
Polisen vill ha hjälp med att identifiera personer som misstänks ha varit med i uploppet i Sveaparken i Örebro.
Polisen vill ha hjälp med att identifiera personer som misstänks ha varit med i uploppet i Sveaparken i Örebro. Foto: Kicki Nilsson/TT

I över ett och ett halvt år har polisen utrett personer som var med i upploppet i Sveaparken i Örebro den 15 april 2022. Ett hundratal personer har frihetsberövats, men nu vill polisen ha hjälp från allmänheten att identifiera flera personer som misstänks ha deltagit i upploppet.

113 personer har frihetsberövats totalt sett men utredningen är långt ifrån klar. Nu går polisen ut med bilder på 51 personer på sin hemsida som misstänks ha deltagit i upploppet.

”Nu behöver vi allmänhetens hjälp med att identifiera ett femtiotal personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet”, berättar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten på polisens hemsida.

I utredningen finns över 700 timmars film som polisen gått igenom och där finns ett hundratals individer som behöver identifieras. Man kan säga att bild- och filmmaterialet helt och hållet lagt grunden för utredningsarbetet.

”Det hade varit omöjligt att identifiera så många människor i efterhand. Men med bilder och filmer som grund har vi kunnat identifiera individer och koppla ihop dem med deras handlingar för att sen bedöma vilka som begår brott”, förklarar Henrik Dahlström.

Han säger att det är ett arbete som engagerat, både internt och hos medborgare.

”Det som skedde den där dagen i Sveaparken var inte bara ett angrepp mot polis utan även mot vår demokrati. Utifrån det perspektivet så hoppas och tror jag att vi är många som hjälper till och identifierar de som finns på bild så att vi kan utreda och lagföra de som begått brott”, avslutar Henrik Dahlström.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFilmerÖrebroUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.