Hoppa till huvudinnehållet

5,7 miljoner kronor kompenseras bort – räknar med nollresultat på sista raden

Publicerad:
Från nästan sex miljoner kronor back till nollresultat för folkhälsonämnden i Karlskoga och Degerfors.
Från nästan sex miljoner kronor back till nollresultat för folkhälsonämnden i Karlskoga och Degerfors. Foto: Henrik Montgomery/TT

Folkhälsonämndens resultat ser i nuläget ut att bli minus nästan sex miljoner kronor, men inom kort kommer det ha ändrats till ett nollresultat.

Folkhälsonämnden i Karlskoga och Degerfors har ett ekonomiskt resultat som lutar åt 5,7 miljoner kronor minus på sista raden, något som beror på ökade kostnader för livsmedel och transporter. Men genom en kompensation kommer det snart att ha ändrats.

– Enligt vårt avtal med kommunerna blir vi kompenserade för livsmedelsökningar i efterhand, säger nämndens ordförande Amanda Lindgren (M).

Även om man redan nu misstänker att priserna kommer fortsätta öka är det inte reglerat i budgeten och därför lutar det åt att även 2024 blir problematisk.

– I budgeten som ligger just nu är det inte uppräknat något. Troligtvis kommer vi därför gå back även nästa år, säger Lindgren.

Efter kompensationen räknar Lindgren med att folkhälsonämnden i Karlskoga och Degerfors kommer presentera ett nollresultat för 2023.

Artikeltaggar

Amanda LindgrenAvtalBudgetarDegerforsKarlskogaLivsmedelModeraternaNämnderPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.