Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna buskörde utan körkort – orsakade olycka

Publicerad:
En kvinna har åtalats misstänkt för att ha buskört i Storfors.
En kvinna har åtalats misstänkt för att ha buskört i Storfors. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna åtalas misstänkt för tre olika brott efter att ha orsakat en trafikolycka i Storfors i mitten av oktober. Kvinnan saknade bland annat körkort och hon ska enligt åtalet ha låtit bli att stanna på polismans tecken.

Det var den 10 oktober som kvinnan enligt åtalet ska ha kört bil i Storfors kommun, en biltur som slutade med att hon ska ha tappat kontroll över fordonet flera gånger och till slut orsakat en olycka.

Enligt åtalet har kvinnan, som är i 40-årsåldern, kört vårdslöst. Bland annat ska hon har kört fortare än tillåtet. Hon ska inte heller ha anpassat körningen efter förutsättningar som till exempel sikt och vägförhållanden.

Kvinnan åtalas också för grov olovlig körning eftersom hon saknar körkort. Den bedöms som grov eftersom hon även tidigare dömts för samma brott.

I samband med polisingripandet fann man även en kniv i bilen vilket gör att kvinnan även åtalas misstänkt för brott mot knivlagen.

Kvinnan förnekar brotten.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättOlovlig körningStorfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.