Hoppa till huvudinnehållet

Polisanställd skulle stoppa tåg – ringde fel och stoppade buss

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: FREDRIK PERSSON

En operatör vid Polisregion Bergslagen skulle begära ett tågstopp hos Trafikverket i samband med en insats på ett tågspår i regionen. Hon råkade dock ringa fel och kom till bussledningen i stället, som stoppade busstrafiken.

Nu har operatören anmälts till personalansvarsnämnden av den aktuella polisregionen, som anser att hon bör varnas efter incidenten.

Efter händelsen har åtgärder vidtagits för att förtydliga vart man ringer för att begära trafikstopp och minska risken för felringningar.

Polisregionen anser inte att själva felringningen ensamt motiverar en disciplinpåföljd. Tillsammans med det faktum att operatören under samtalet med bussledningen inte märkte att hon hade ringt fel , vilket medförde att insatspersonalen som klev upp på järnvägsspåret utsattes för en ”påtaglig säkerhetsrisk” , så anser dock regionen att en varning kan vara aktuell.

Artikeltaggar

ÅtgärderBusstrafikTrafikTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.