Hoppa till huvudinnehållet

”Hemtjänsten gör inte sitt jobb”

Publicerad:
Insändarskribent menar att hemtjänsten i Karlskoga inte fungerar som den ska.
Insändarskribent menar att hemtjänsten i Karlskoga inte fungerar som den ska. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vill belysa hur hemtjänsten i Karlskoga inte kan sköta sitt arbete.

Jag har en bror som insjuknade i demens för några år sedan. Han har också somatiska sjukdomar som gör att han har svårt att gå och svårt att hålla urinen han har en rollator men den kan han inte hantera så istället för att vara ett hjälpmedel så är den en fara för honom att gå med.

Min bror har också inkontinenshjälpmedel som inte passar så det resulterar i att han kissar på golvet så golvet blir förstört . Min bror bor i i en insatslägenhet ett rum och kök. Det är misär i lägenheten och han får ingen hjälp att städa.

Chefen sa att han skulle få hjälp med tvätten men när jag var där så låg nedkissad tvätt i maskinen sedan flera månader tillbaka. (Min bror har egen tvättmaskin men den är trasig) och han kan inte hantera den längre. Jag tog med tvätten och tvättade den i min tvättstuga men med tanke på den stanken som var är det inte något alternativ.

När min bror insjuknade i Demens så kunde han inte sköta sina räkningar. Jag hjälpte honom i början men sen gick det inte längre eftersom min bror gömde plånbok med bankomatkort mm. Detta resulterade i att han inte kunde betala sina räkningar och räkningarna gick till kronofogden.

Eftersom inte hemtjänsten handlade på faktura längre till honom så fick han ingen mat det var tomt i kylskåpet så jag köpte mat till honom i början men kunde inte lägga ut pengar hela tiden. Jag pratade med överförmyndarnämnden som tyckte jag skulle göra orosanmälan till Socialförvaltningen. Detta gjorde jag utan resultat.

Nu har min bror fått en god man men vad han har för uppdrag undrar jag. Min bror har dessutom inte duschat på evigheter. Går runt i samma kläder. Rakat sig var nog inte i närtid. Smal som en sticka. Det är skrämmande.

Lena

Artikeltaggar

HemtjänstKarlskogaKläderSjukdomVård och omsorg