Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogabo häktad för grovt narkotikabrott i Stockholm

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Per Danielsson/TT

Tidigare medlem i Hells Angels underorganisation Red and White crew, har häktats i Stockholm misstänkt för grovt narkotikabrott. Sedan tidigare väntar ett tvåårigt fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott.

Mannen, som är i 55-årsåldern och bor i Karlskoga, är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott efter att han greps på Centralplan i Stockholm den 15 november.

Åklagaren hävdade under häktningsförhandlingen att det finns risk för att mannen genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

Tingsrätten godkände åklagarens begäran om restriktioner.

Mannen får inte träffa andra på häktet eller ha kontakt med någon på utsidan.

Försvararen uppger att mannen motsätter sig åklagarens häktningsyrkande. Han erkänner gärningen och medger att det föreligger sannolika skäl för brottsmisstanken. Han bestrider däremot de särskilda häktningsskälen.

Grovt vapenbrott

Mannen dömdes i januari till två år fängelse för grovt vapenbrott, dopningsbrott, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Brott skedde 2020. Bland annat påträffades en skarpladdad pistol i mannens lägenhet.

I förundersökningen vittnar polisen om att när de grep mannen hade han på sig en jacka med texten, ”Red & White crew Eskilstuna”.

Till polisen säger mannen vid gripandet att han är medlem i Red and White crew, som är en gren av Hells Angels.

Vid husrannsakan i mannens lägenhet påträffades flera saker med Red and White Crews tryck på.

Två års fängelse

Under rättegången 2023 sa mannen att han tidigare tillhörde ”Red and White Crew”, men gick ur klubben för ca 1,5 år sedan. Mannen dömdes av Örebro tingsrätt till två års fängelse.

Mannen överklagade till hovrätten som, en månad innan han nu greps i Stockholm, kom med sin dom. Två års fängelse ska stå fast. Hovrätten skriver i domen: ”Vidare framgår av utredningen att NN vid tidpunkten för gärningen tillhörde eller i vart fall hade koppling till en organisation eller grupp som är att betrakta som kriminell.”

Åtalet för grovt narkotikabrott ska väckas vid Stockholms tingsrätten senast den 1 december.

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättFängelseHells AngelsKarlskogaNarkotikabrottÖrebro tingsrättStockholmVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.