Hoppa till huvudinnehållet

Tre spelare på skadelistan – läget i BIK inför mötet med Djurgården

Publicerad:
BIK-tränaren Dennis Hall.
BIK-tränaren Dennis Hall. Foto: NICLAS JÖNSSON

BIK Karlskoga har tre spelare på skadelistan inför onsdagens bortamatch mot Djurgården.

– Vi har revansch att utkräva och vi har en god känsla i truppen, säger tränaren Dennis Hall.

BIK Karlskoga har sex vinster på de åtta senaste matcherna.

– Vi mår bra, så klart. Vi har haft några matcher där vi, karaktärsmässigt, orkat vrida underlägen till vinster. Det har gett oss en skjuts i självförtroendet. Nu blir det inte samma stress i underlägen. Vi vet att vi har goda möjligheter att vända. Även om vi, självklart, vill sätta oss i förarsätet, säger tränaren Dennis Hall.

Vad är det som fungerar så bra just nu?

– Vi har hela tiden gått på den linjen som vi startade. Sedan är det klart att vi har gjort småjusteringar i spelet beroende på olika typer av motstånd. Men annars har vi tålmodigt jobbat på. Vi har aldrig tvivlat rent spelmässigt. I början handlade det mer om att självförtroendet var borta. Den starten har nu stärkt gruppen.

För motståndet på onsdagskvällen står Djurgården. Stockholmslaget vann det senaste mötet i Nobelhallen med 4–3 efter förlängning.

– Det ska bli roligt. Vi kommer behöva vara förberedda på ett Djurgården som flyger i starten. Dom verkar ha fått in energi i deras grupp. Jag tror på en fartfylld match med mycket böljande spel. Vi ska åka dit och inte bjuda på någonting. Göra en solid bortamatch. Samtidigt fokusera på det som vi håller på med. För just nu börjar saker och ting sätta sig för oss.

Tre spelare på skadelistan

BIK har tre spelare på frånvarolistan. Fysioterapeut Christin Hero säger så här till klubbens hemsida:

Wilhelm Westlund:

– ”Wille” håller på att avveckla sin ortos och har påbörjat nästa steg i sin rehabilitering. Läget ljusnar helt klart även om det väntar några veckors rehab framöver innan han är helt återställd.

Leo Klavhed:

– ”Klavis” har börjat delta på is tillsammans med laget och vi räknar med att han är redo att gå 100% i slutet av denna vecka.

Filip Sveningsson:

– Filip har fortfarande känningar av sin skada. Han är på is med laget, men har fortfarande en bit kvar till spel.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagChristin HeroDennis HallFilip SveningssonIshockeyLeo KlavhedNobelhallenWilhelm Westlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.