Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsmittfältaren om framtiden: ”Finns lite krokar ute”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Justin Salmon.
Justin Salmon. Foto: CARL SANDIN

Justin Salmon är en av spelarna som ryktas lämna Degerfors IF. Han sitter på utgående avtal och hymlar inte om att det finns intresse från andra klubbar.

– Det är klart att det finns lite krokar ute, säger mittfältaren.

Justin Salmon, 24, kom till Degerfors IF från Västerås under sommaren 2021. Sedan dess har det blivit 50 matcher i allsvenskan. Men bara 21 från start.

– Det är mycket tillfälligheter också. Förra året spelade jag mycket under sommaren och konkurrerade ut en av Degerfors mest omtalade spelare Adam Carlén. Då åkte jag på en hjärnskakning i en match mot Norrköping och blev borta tre veckor. Sedan var jag in och ut i elvan, säger Salmon.

Och fortsätter

– Jag vill inte kalla det otur eller oflyt men det är mycket tillfälligheter. Det finns tillfällen där jag borde ha spelat mer och tillfällen där tränarna gjort rätt som inte spelat mig.

Känner du att du fått chansen?

– Kollar man över dom här 2,5 åren så absolut. Men i år känner jag väl kanske inte att jag fått det helt och hållet. Jag avgjorde mot AIK och i matchen efter fick jag spela tre minuter. Det är sådant som tar på självförtroendet och energin.

Tidigare under säsongen rapporterade Sportbladet att Salmon lämnar Degerfors efter säsongen.

Vad känner du när sådant kommer ut?

– Jag visste själv vad som var på gång i somras. Klart att jag och min agent pratade med klubbar eftersom jag hade lite speltid. Det fanns en viss sanning i det. Men samtidigt inte så pass konkret som det stod i tidningen.

– För våra supportrars skull vill jag inte se ut som en person som lämnar när det går tungt. Jag älskar att vara i Degerfors och trivs hur bra som helst. Det är klart att jag hade större ambitioner och förväntningar på det här året. Jag har alltid haft siktet inställt på att spela klart mitt kontrakt.

Salmon var en av lite drygt tio spelare som var på plats i Stora Halla under fredagen.

Var det din sista träning i Degerfors?

– För tillfället, ja. Det är svårt att säga. Jag har pratat med Werner under veckan. Vi får se vad som händer. Jag har inte stängt dörren för någonting. Jag har haft utgående avtal under ett halvår och det är klart att jag har lagt ut mina krokar. Men det här kan mycket väl ha varit min sista träning.

Hur ser intresset ut?

– Vi har pratat med en del klubbar men ingenting som är klart. I fotboll kan allt hända. Ett intresse väger inte tungt under ett övergångsfönster. Det ska vara konkret. När det är det så kommer folk få veta vart jag spelar.

Artikeltaggar

AIKDegerfors IF HerrFotbollJustin Salmon

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.