Hoppa till huvudinnehållet

Pilarna pekar nedåt för Leklådan i Karlskoga Aktiebolag

Publicerad:

Leklådan i Karlskogas årsredovisning för 2022 är klar. Verksamhetens omsättning minskar med fem och en halv procent och blev 2022 drygt 7,1 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 20 000 kronor mot cirka 150 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med cirka 650 000 kronor till 69 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på en procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 9,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Ksn i Karlskoga AB.

Fakta om Leklådan i Karlskoga

Leklådan i Karlskoga grundades 1990. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med spel och leksaker. Företaget är ett av två i koncernen där Ksn i Karlskoga AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har fyra anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Leklådan i Karlskoga det minsta av tre företag inom sin specifika bransch i Örebro län, som är specialiserad butikshandel med spel och leksaker.

Företaget är också det 118:e största i landet. Det finns tre företag i samma bransch i Örebro län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutKarlskoga kommunNäringslivÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.