Hoppa till huvudinnehållet

Premiäruppvisning i Storfors: ”Jätteroligt att lära sig nya grejer”

Publicerad:
Reporter Amalia Jansson
Amalia Jansson
amalia.jansson@kt-kuriren.se
Storfors nya gymnastikförening har premiäruppvisning under helgen.
Storfors nya gymnastikförening har premiäruppvisning under helgen. Foto: Eva Wiklund

Premiäruppvisning för alla de barn som är en del av Storfors nya gymnastikförening.

– Vi får mycket hjälp, säger Millie Ludvigsson som deltar i föreningen, om tränarnas insats.

Det har nu gått ett år sedan Kristinehamns gymnastikförening öppnade en filial i Storfors. Tränarna Sandra och Sara Mäenpää hade tröttnat på att köra sina egna barn till Kristinehamn för att få träna gymnastik och tog då saken i egna händer.

– Vi har jättefin lokal här och väldigt bra utrustning. Vi saknade en bra trampett, men det har vi fått en nu, berättar Sandra i ett pressmeddelande.

Tillsammans med hjälptränaren Moa Mossfeldt har systrarna fått intresset för gymnastik i Storfors att skjuta i höjden. Föreningen har nu två fulla gymnastikgrupper för barn mellan tre och fem år, och flera barn står i kö för att få börja.

En av de grupper som tränar gymnastik i Storfors.
En av de grupper som tränar gymnastik i Storfors. Foto: Eva Wiklund

– Det allra roligaste är när man får uppleva att någon plötsligt vågar prova en övning och kommer en bit på väg. Det är härligt att se, säger Sara.

På lördag, den andra december, är det nu dags för föreningens premiäruppvisning i Storfors sporthall. Över 40 barn ska då visa upp vad de lärt sig under året som gått.

– Det är jätteroligt att vara här och lära sig nya grejor, säger Linnea Ottosson som går på gymnastik i föreningen, och kompisen Millie Ludvigsson fyller i:

– Vi får mycket hjälp, till exempel för att lära oss att hjula.

Artikeltaggar

GymnastikKristinehamnStorforsTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.