Hoppa till huvudinnehållet

KT-Kuriren – Alltid nära

KT-Kuriren är den ledande nyhetsförmedlaren i Karlskoga och Degerfors. Sex dagar i veckan gör vi tidning med både små och stora nyheter och varje dag uppdaterar vi om aktuella händelser på kt-kuriren.se och i vår nyhetsapp. Vårt uppdrag är att alltid berätta, beskriva och förklara verkligheten. Nära händelserna. Nära människorna. Nära dig.

Allmän information

Upplagan är 8 500 ex (enligt TS helår 2019).

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Björn Mildh.

KT-Kuriren ingår i NWT Media AB, som ingår i NWT Gruppen AB.

Organisationsnummer för NWT Media AB är 556194-4587

KT-Kurirens historia

Karlskoga Tidning kunde man köpa för första gången i december 1883. Utgåvan var på sex sidor och kostade 10 öre! Det var förhållandevis dyrt om man jämförde priset för en helårsprenumeration som låg på 2.50:- även om KT då endast var en veckotidning.

De första 40 åren gavs KT ut i Nora, det berodde på att tidningar endast fick ges ut i städer och köpingar. Inte förrän 1923 flyttade KT till Karlskoga.

1935 övergick den dåvarande tre-dagarstidningen till att bli sex-dagarstidning – vilket den är än i dag.

KT har varit en del av NWT-Koncernen sedan 1944 då ägarinnan, Stina Lysholm, sålde företaget till familjen Ander.

Karlskoga-Kurirens historia

Karlskoga-Kuriren startade 1941, som en avläggare till socialdemokratiska Örebro-Kuriren och var den en middagstidning med 10-12 sidor. Den innehöll då relativt lite nyheter från Karlskoga-regionen. Sedan 2011 ingår Karlskoga-Kuriren i NWT-koncernen. Tidigare tillhörde den A-pressen och Promedia.

KT-Kurirens historia

Sammanslagning av tidningarna Karlskoga Tidning och Kuriren mynnade ut i KT-Kuriren.